Sådan sikrer du din bolig nytårsaften

Bor du i et villakvarter, er det meget naturligt at være bekymret omkring nytår. Der er mange raketter, der farer vildt omkring, og ikke mindst nogle der er ude på ballade. Det kan for eksempel være som at smadre postkassen med kanonslag. Heldigvis kan man sikre sig godt mod diverse nytårsløjer. Lær hvordan her.

Gør din postkasse sikker med en MDF-plade

Sprængte postkasser er desværre et stort problem omkring nytårsaften. Mange unge laver ballade og går rundt med kanonslag. Det er super ærgerligt at vågne op den første januar til en smadret postkasse. Der findes dog masser af måder, du kan sikre din postkasse på. Først og fremmest kan du sætte en balje med vand ind i bunden, så kanonslagene slukker, når de bliver kastet ind. Ønsker du at sikre dig fuldstændigt, kan du også låse din postkasse med en MDF plade. Først skal du måle, brevsprækken i din postkasse. Du tager så en MDF plade og skærer den til, så den passer præcist ind i hullet på postkassen. Af MDF pladen kan du også passende skære nogle aflange stykker af, der skal holde MDF pladen i brevsprækken. De skal sættes i spænd fra bagsiden af postkassen (indvendigt) og så op til MDF-pladen. Lav derfor en opmåling, så du kan få savet i den rigtige længde. Dette gør at ballademagerne ikke kan fjerne pladen igen. Har du ikke i forvejen en MDF plade liggende, kan du finde en i dit lokale byggemarked eller bestille en på internettet.

Tag diverse ting ind

Har du tørrestativ, fuglehuse og andre ting hængende ud mod vejen, kan du overveje at tage dem ned. Særligt fuglehuse kan være oplagte ift. Kanonslag. Tager du dem ind, gør du fuglene en stor tjeneste. Det samme bør du gøre, hvis din bil holder ude mod vejen. Placer den så tæt på dit hus som muligt. Har du en garage eller en carport, så kør den ind.

Overhold sikkerhedsafstande

Skal du selv affyre krudt, så gå væk fra din bolig. En vildtfarende raket kan hurtigt ødelægge noget. Læs gerne på sikkerhedsanvisningen og sørg for at overhold alle reglerne. Du bør også altid have vand klar, hvis nu der skulle gå ild i noget. Der er mange brande nytårsaften, der opstår på grund af fyrværkeri. Har du børn, så sæt også nogle klare regler for dem, når de skal fyre af. Har du mindre børn må de aldrig skyde af selv. Gå med dem ud og sørg for, at sikkerheden er god. Ikke kun for din boligs skyld men også, så der ikke er nogen, der kommer til skade.

Langt hen ad vejen handler det egentlig bare om at bruge sin sunde fornuft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *